diumenge, 17 de gener del 2010

LA PAU SERENA DEL VOSTRE TEMPLE,
EL CANT CONSTANT VITAL DEL VOSTRE ESPERIT,
LA FERMA NOBLESA DEL VOSTRE ESTIMAT,
PENETREN LA DURESA DEL MEU COR...
...

...

Madonna en Megestat (Madonna de Ognissanti)Guiotto di Bondone,1305. Firenze, Uffizi.

...


...



...d'aquestes "pomes", (infidelitat), no en mejaràs...
i si en menges, per tú faràs...













ELLA HA POSAT EN PARAULES EL QUE EL MEU COR SENTIA...


Articles guanyadors del 3r. Concurs Periodístic "Josep Pernau"
ENTRENADORS D'EMOCIONS
De Berta Llevadot Carulla / 1r. Batxillerat IES GILI I GAYA (Premi Batxillerat-2009)

" El fracàs escolar no existeix, solament existeix l'aprenentatge.
En el moments d'incertesa, de por, d'afany per evitar l'errada, sovint ens trobem desorientats; potser és perquè ningú ens ha ensenyat a fer-hi front amb coratge i serenitat, qui sap? El treball (exàmens, proves, feina...) sempre tendeix a mesclar-se amb els sentiments, a veure's afectat per un factor emocional. El fruit d'aquesta barreja és iquiparable a una bola de conflictes impossible d'empassar. Tot això es podria alleugerar si els centres educatius contractesin entrenadors d'emocions. Veig la necessitat d'enfocar l'educació des d'un altre punt de vista: fomentar la pràctica del comportament emocional per tal de millorar les relacions interpersonals i contribuir a la maduresa afectiva dels estudiants; imposar un sistema educatiu basat en l'anàlisi i la interpretació de la informació, enfront del reduccionisme de l'educació actual.
Algunes enquestes mostren sols un vint-i-cinc per cent dels alumnes que poseeixen un coeficient intel·lectual superior a la mitjana arriben a ocupar llocs destacats en incorporar-se al món laboral. Això vol dir que segurament els més llestos de la classe no seran els que lideraran el món en un futur.
Intel·ligent és aquella persona que és capaç de pendre decisions i de posar les emocions en línia per arribar a l'objectiu que vol aconseguir. Òndia!, és igual que tinguis un CI de 150; si no poses les emocions al seu lloc, no aconsegueixes res de res. Qui posa les nostres emocions en ordre a les escoles? La por, l'alegria, la tristesa, la ràbia... Què en fem de tot això? Certament, necessitem entrenadors d'emocions.
Per què no es potencia a les escoles tot allò que té a veure amb les emocions, els sentiments. M'agradaria retornar al clàssics, on sí es barrejava aprenentatge amb educació i sentiments; poesia amb matemàtiques. Què ha passat amb aquell sistema educatiu, qu es resumia en tres paraules: Ethos, la credibilitat, Pathos les emocions, i Logos, la lògica, la paraula? Tres mots són la base de qualsevol manual americà per triomfar en la vida. ...
Vull ser pràctica i no pensar en un futur negatiu. Com Martin Luther King he tingut un somni, un somni on cadascú extreia el millor de si mateix, després de reforçar les mancances personals de manera particular.Un somni on el sistema educatiu es rendia a la pràctica i l'estudi de les emocions, on existien els entrenadors de les emocions. S'ensenyava a parlar, mirar, gesticilar, empatitzar... Triomfar!
Moltes gràcies per deixar-me dir la meva."
...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada